blottet

er en forestilling om voldtægt fra ofrets perspektiv. 

Om at få vrangen vendt ud på krop og sjæl.

Publikum følger en ung kvinde fra det øjeblik, overgrebet begås og 25 år frem.

De poetiske tekster er baseret på forfatterens egen oplevelse og beskriver konsekvenserne af et overgreb på både kort og langt sigt.

Publikum bliver medoplevere til den kamp, et menneske skal igennem for at generobre sin krop, sin identitet og sin selvforståelse i mødet

med familie, politi, læge, venner og samfundet generelt.

Afspil video
"Blottet satte ord, bevægelse og udtryk på alle de ting jeg har følt. Jeg kunne genkende alt. Tårerne trillede indenfor de første 10 sek. og de fortsatte det meste af stykket. Jeg har talt med både psykologer, veninder og familie. Aldrig har jeg oplevet noget så stærkt. Den følelse af genkendelighed var så vigtig. Blottet har sat så dybe spor i mig, at jeg til enhver tid vil anbefale alle der har været udsat for overgreb at se det. Åbenheden omkring overgreb er så vigtigt. Ikke bare for ofre, men for pårørende, for samfundet, for overgrebsmanden, for alles skyld. Det er ikke bare et stykke, det har været en del af en helingsproces for mig.”
Nina Qittoora Vainø Lundstrøm

”Fantastisk stykke og opsætning. Meget stærkt, uden en eneste kliché, som jeg kraftigt kan anbefale. Det handler om voldtægt, og hvad det gør ved den person, det går ud over. Husk det er #aldrigdinskyld. Tak for ide, instruktion og fantastisk skuespil. Stykket fortjener fuld opbakning."
Josephine Fock
Gruppeforkvinde for Alternativet
"Stykket gør mig til den oplevende og ikke den betragtende til voldtægten – stykket udstråler en stærk empati for tilskuerens uvidenhed om det voldtagne og beretter med en sjælden patos, så tilskueren fysisk mærker krænkelsen uden at vreden, væmmelsen og skammen drukner i beretningen. Med tre skuespillere af forskellig etnicitet og alder forstår publikum, at voldtægten ikke kun rammer den enkelte, men at den rammer alle – mørke og hvide, unge og gamle. Blottet har min stærkeste anbefaling til alle tænkelige målgrupper – især vil jeg fremhæve i oplysningsmæssige sammenhæng, og Blottet burde høre til udskolings- og gymnasiepensum i."
Henrik Vittrup
Gynækolog, Klinisk Sexolog
Iben 6 kopi copy 2

Iben Hendel Philpsen

Forfatter, iscensætter, idé til lys, kostume, scenografi.

Iris-Thomsen

Iris thompsen

Skuespiller og danser.

Maria Aarup-Sørensen 2

Maria Aarup-Sørensen

Skuespiller og producent.

Ditte-Maria

Ditte Maria le-Fevre

Skuespiller og producent.

Esben Stehouwer

Lys- og lydafvikler samt "roadie".

Maiken Vibe Bauer

Komponist.

Michelle Berg

Foto og trailer.